Skiën

Door de ligging t.o.v. het Hochkönig massief is het skigebied van Mühlbach am Hochkönig door de jaren heen een zeer sneeuwzeker skigebied gebleken. De liften zijn -afhankelijk van de sneeuwcondities- geopend van begin december tot medio april.

Een skipas voor het Hochkönig gebied is tevens de skipas voor grotere Ski Amadé gebied. Er is ook een skipas (30% goedkoper) voor alleen het kleinere Hochkeil gebied(12 km piste), wat om de hoek bij de Hochkeil Lodge ligt. Hier zijn fraaie off-piste mogelijkheden.

Ski Amadé

Ski Amadé omvat maar liefst 760 km(!) aan pistes  en bestaat uit 5 skigebieden ; Hochkönig (120 km piste), Gasteinertal (187 km piste), Großarltal (80 km piste), Salzburger Sportwelt (225 km piste) en  Schladming-Dachstein (188 km piste) en is hiermee het grootste skigebied van Oostenrijk. Of u net begint met skiën of een echte crack bent, er is voor ieder wat wils. U kunt overal naartoe met uw skipas en de skibus brengt u naar de omliggende gebieden.

Hochkönig ski gebied

Het rustige skigebied Hochkönig met uitzicht op het imposante Hochkönig massief (2941 m) heeft 120 km pistes en bestaat uit de dorpjes Mühlbach, Dienten en Maria Alm (blauwe pistes 52 km, rode pistes 41 km en zwarte pistes 19 km). Het gebied staat bekend om zijn lange afdalingen op brede gevarieerde pistes met fantastische uitzichten op de het Hochkönig massief. Moderne liften en weinig wachttijden maken het een zeer aantrekkelijk gebied. De Königstour (35 km) brengt u al skiënd van de ene kant van het gebied naar de andere kant, zonder dat u dezelfde piste tegenkomt.

Voor meer informatie:

www.hochkoenig.at (pisteplan)

www.hochkeil.at

www.skiamade.com

Gezellige Almhutten

Het gebied is verder zo geliefd door een ruime keuze uit Almhutten tussen de naaldbomen op de piste waar u heerlijk wat kunt drinken of lunchen, authentiek Oostenrijks en soms ook wat moderner/hip. Ook voor de après-ski zit u goed op de piste in bijvoorbeeld de altijd gezellige Tiergarten Alm of Scheppal Alm.

In het hoogseizoen kunt u op de woensdag ook ’s avonds nog naar boven de piste op. De Tiergartenalm en de Zapferalm blijven langer open, u kunt hier dan nog gezellig wat drinken bij ondergaande zon (en met een beetje geluk is er live muziek).

De jeugdigen onder ons kunnen los gaan in de drie verschillende funparks. Er is gratis WIFI rondom de grotere lift stations. De Kingscab heeft per cabine zelfs eigen WIFI. Voor het geval dat de sneeuwval niet toereikend is, is er een uitgebreid netwerk van kunstmatige sneeuw machines opgesteld.

Langlaufen

Geniet  van maar liefst 700 km geprepareerde goed onderhouden loipes in het Ski Amadé gebied. Van een klein rondje tot complete dagtochten, het is allemaal mogelijk.

De uitzichten die u onderweg tegen zult komen zijn adembenemend. Van vergezichten op de hoge toppen tot mooie paden door de geurige bossen.

Als je echt van geen ophouden weet; In Maria Alm zijn er zelfs verlichte loipes voor s’avonds.

Toerskiën

Voor de echte cracks is er toerskiën. De mogelijkheden hierin zijn eindeloos, de gids vertelt u de weg. Onderweg komt u pakken witte poedersneeuw tegen, wat natuurlijk precies de reden is waarom u bent gaan toerskiën. De hellingen zijn van u en meestal bent u de eerste die een spoor in de verse witte sneeuw trekt. Dit alles natuurlijk met een briljant uitzicht op het Hochkönig massief.

Sleeën en rodelen

Sleeën is als karten en geeft een bijzondere snelheid sensatie vanwege het directe contact met de grond. Dit verklaart de populariteit van de slee. Mühlbach heeft de langste rodelbaan (4,5 km) in het gebied. Dit bijzondere parcours ligt dichtbij de Hochkeil lodge en het startpunt is bij Alpengasthof Kopphütte.

Voor meer informatie kijkt u op:

http://www.kopphuette.at/winter/rodeln/
http://www.rodeln.at/rodeln/rodelbahnen/index.php?region=5&navid=7

Winter wandelen

Als u door de natuur en de uitgestrekte bossen wilt wandelen en wilt genieten van schone lucht en  verse sneeuw dan is Mühlbach een ideaal gebied voor u met zijn 85 km aan geprepareerde winterwandelpaden. Sommige  wandelpaden beginnen vlakbij Hochkeil  Lodge. Voor de ongeprepareerde routes zijn speciale sneeuwschoenen een aanrader. De routes zijn over het algemeen goed aangegeven zodat u heerlijke tochten kunt maken en niet hoeft te verdwalen.

En meer….

Verder kunt u bijvoorbeeld een Arreslee-tocht maken(+4364677261), FAT-biken of lekker ontspannen in de verschillende Spa’s & Thermen in het gebied.