Om tijd en aandacht voor elkaar te kunnen hebben, moet de locatie van een Lodge goed zijn.

Het dorp Mühlbach am Hochkönig ligt op 5 autominuten (4 km) rijden van het chalet en op 8 autominuten (6km) ligt de moderne Karbachalm Bahn cabinelift met ruime (gratis) parkeermogelijkheden.

In Mühlbach am Hochkönig ligt geen enkel chalet aan de piste, dus daarom is er overal ruim voldoende gratis parkeergelegenheid en een beschikbare ski-bus.

De Karbachalm Bahn brengt u in enkele minuten naar het skigebied van Hochkönig: Een volwaardig skigebied met up-to-date liften ( 33 stuks) en 120 km piste. In dit skigebied is de Königstour een zeer geliefde ski-dagtocht van 35 km over 6 bergtoppen heen.
Mocht u liever de auto thuislaten, dan stopt de gratis skibus op 4 loopminuten (150m) van het chalet en brengt deze u naar dezelfde Karbachalm Bahn.

Het dorp Mühlbach am Hochkönig ligt op 980 km van Utrecht en is gemakkelijk bereikbaar op 45 autominuten van het vliegveld van Salzburg.

Het ligt op 15 autominuten van de regionale plaats Bischofshofen, wat ook goed bereikbaar is met het openbaar vervoer. 

Het skigebied van Hochkönig is onderdeel van het veel grotere Ski Amadé, dat 5 regio’s, 25 dorpen, 760 km piste en 270 liften omvat.

Om de hoek bij het chalet, ligt op 3 autominuten het kleinschalige skigebied van Hochkeil. Een klein gebied met een paar sleepliften. Ideaal voor kinderen om de eerste stappen op de ski’s te zetten of voor een dagje sneeuwpret op de slee of voor een wandeling. Aandacht voor de allerkleinsten.

Tevens is dit in de zomer een kruispunt van wandelroutes langs en over het Hochkönig massief. Wandelpaden starten ook direct in het bos achter de lodge, een prachtig natuurgebied waar u o.a. de Hochkeilrundweg (10,5km) kunt lopen.

Mocht u graag genieten van de klassieke Oostenrijkse keuken, dan ligt op 150m loopafstand van het chalet het lokaal geliefde restaurant van Hotel Sonnhof. Wandelend vanuit de eigen Lodge uit dineren, midden op een berg!

Het kindvriendelijke Mühlbach is een rustig, authentiek dorp op een hoogte van ongeveer 900m. Het dorp wordt doorkruist door een beek en heeft verschillende goede restaurants, een supermarkt en een bakkerij. Tevens zijn alle faciliteiten aanwezig voor de wintersport en voor de actievere zomervakantie: Skischool, skiverhuur, sportwinkels, mountainbike verhuur etc.

Ook heeft het dorp een mijnbouwmuseum in de vroegere oude kopermijn en in de zomer is het verwarmde openluchtzwembad geopend. Een groter zwembad met verschillende faciliteiten en glijbaan is gelegen op een half uurtje rijden in het dorp Maria Alm.

Mandlwandstraße 487, 5505 Muhlbach am Hochkonig